Hund & katt

Smådjurskliniken

Ugglarps Gårds smådjursklinik håller öppet alla vardagar från 08-17, och på tisdagar och torsdagar har vi förlängda öppettider ända till kl. 20. Det finns väldigt många hund- och kattägare i Skåne och svenska djurägare är – tack och lov – ansvarsfulla sådana. Vi träffar massor av smådjursägare och är förberedda på alla tänkbara situationer och problem. Vi erbjuder givetvis också friskvård.

Röntgen

Hos oss finner du en välutrustad klinik med modern röntgenapparatur som både kan digitalt framkalla och lagra de bilder som tas. Vi genomför SKK-röntgen av armbågs- och knäleder och ger lugnande medel till djuret för att få så bra bilder som möjligt. Ta gärna med stamtavlan om ditt djur kommer för att röntgas.

Ultraljud

Ultraljud kan användas när ett djur är dräktigt, och då från dag 26-28 i dräktigheten, men det är långt ifrån den enda funktionen. Det finns mycket som kan kontrolleras med ultraljud, som t ex urinorganet, prostatan, levern m.m.

Kirurgi

Det är aldrig roligt att lämna in sim kamrat till veterinären för operation, men hos oss finner du en välutrustad operationsavdelning med toppmodern utrustning. Vi genomför de flesta typer av operationer och gör allt vi kan för att upplevelsen ska bli en trevlig sådan för alla inblandade – inte minst djuret. Vanliga operationer är endoskopi och kastration.

Laboratorium

På Ugglarps Gårds smådjursklinik finns ett högteknologiskt laboratorium där vi kan analysera både urin-, hud-, sperma- och blodprover. I vissa fall måste vi skicka iväg prover för mer avancerad analys, men det mesta gör vi själva här på plats.

Shop

Som en viktig del i den friskvård som vi veterinärer här på Ugglarps Gård erbjuder så ger vi råd om vilket foder som lämpar sig bäst för just ditt djur. I vår butik kan du sedan köpa det, samt andra produkter för ditt djurs välbefinnanden – som schampo, hemvårdsprodukter, tandvårdsprodukter m.m.

Välkommen!

Gödmanstorpsvägen 108
262 95 Ängelholm, Skåne

0431-290 80